Quornrisotto
När jag lagar mat vill jag att det skall gå fort, innehålla så lite halvfabrikat som möjligt, vara billigt och helst skall alla i familjen tycka om det. Detta är en sådan rätt!
Du behöver:
3 dl ris
olja eller margarin att steka i
1 gul lök
10 st färska champinioner
300 gram quornfärs
2 st paprikor
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 msk thailänsk soya
salt, peppar och chilipulver
Sås
2,5 dl gräddfil eller liknande
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Stek det hackade löken och de skivade champinionerna i oljan eller margarinet. Häll på quornfärsen, vattnet, tomatpurén och buljongtärningen. Häll på soyan och puttra ihop ett par minuter. Krydda och blanda i de skurna paprikorna. Låt dessa bara bli varma, de skall fortfarande vara ganska råa och blanda till sist ner det färdigkokta riset. Blanda ihop såsen och servera med sallad. Häpp- Färdig!
Skulle gissa att det räcker till ungefär 6 portioner