Läskträsket

När vår familj började vår resa mot ett mer ekologiskt och hälsomedvetet liv så satt vi benhårt fast i läskträsket. Vi, 2 vuxna och 3 barn, drack varje vecka bortåt 6 liter läsk  vilket är på tok för mycket  för av vare sig  miljön eller kroppen skall må riktigt bra. Familjen drack vanlig läsk och jag som tänkte på min vikt drack light läsk.

Vi kände att det var en vana som vi genast behövde bryta och i somras tog vi steget fullt ut. Vatten på vardagar och till helgen hemagjord saft. Hela sommaren plockade vi bär och fläder i massor som vi gjorde litervis av saft på. Vi höll ner socker mängden så mycket vi bara kunde, hällde upp saften på flaskor och stoppade halva frysen full. Vi gjorde fläder, jordgubb, rabarber och vinbärssaft och det blev så mycket att vi har kunnat skänka bort massor till nära och kära. En mycket uppskattade present!

Nu känns det bra att när vi väl festar till det på helgen så är det med en dryck som är helt ekologisk, fantastiskt mycket billigare och utan onödiga tillsatser!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0